Elkészítés: A krémhez a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a tejet hozzáadva krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az előzetesen 1 dl hideg vízbe beáztatott és kinyomkodott zselatint. Ezután hideg vízbe állítjuk és lehűtjük.
A 6 dl tejszínt kemény habbá felverjük, és óvatosan a kihűtött krémbe forgatjuk, tetszés szerint gyümölcsdarabokat szórunk a krémbe.
A piskótát vékonyan megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk.
Kerek aljú tál falát a csigákkal egysorosan kibélelünk, majd az üreget a krémmel feltöltjük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Ekkor óvatosan tálra borítjuk, és szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre