Elkészítés: A piskótához a 4 db tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját egy csipet sóval, a vaníliarúd kikapart belsejével és a maradék cukorral habosra keverjük. A vaníliás pudingport összeszitáljuk a liszttel. A habot övatosan belekeverjük a tojások sárgájába, majd a lisztet is hozzáadjuk.
A masszát egy sütőfóliával kibélelt tepsibe kenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Kiborítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőfóliát, megkenjük sárgabaracklekvárral. Szorosan tekerccsé göngyöljük, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső fehér héját is eltávolítjuk. A narancs húsát apró kockákra vágjuk.
A bort 8 dkg cukorral, a citromlével és egy csipetnyi sóval felmelegítjük. A zselatinlapokat langyos vízben áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a borban feloldjuk.
A piskótát (roládot) kb. 20 szeletre vágjuk fel, és kibélelünk vele egy mély, félgömb alakú tálat, melyet előzőleg hajszálvékonyan étolajjal kikentünk.
A 4,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a narancskockákkal együtt óvatosan belekeverjük a zselatinos borba, majd óvatosan a kibélelt formába töltjük. A maradék roládokkal betakarjuk. Hűtőszekrényben 4-5 órán át hagyjuk dermedni.
A formából kiborítva tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.