Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Charlotte royal (piskótatekercses torta)

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 4 db tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 6 lap zselatin
  • 2,5 dl fehérbor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom leve
  • csipetnyi só
  • 4,5 dl tejszín
  • 2 vérnarancs
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • meggy

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a 4 db tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját egy csipet sóval, a vaníliarúd kikapart belsejével és a maradék cukorral habosra keverjük. A vaníliás pudingport összeszitáljuk a liszttel. A habot övatosan belekeverjük a tojások sárgájába, majd a lisztet is hozzáadjuk.

A masszát egy sütőfóliával kibélelt tepsibe kenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Kiborítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőfóliát, megkenjük sárgabaracklekvárral. Szorosan tekerccsé göngyöljük, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső fehér héját is eltávolítjuk. A narancs húsát apró kockákra vágjuk.

A bort 8 dkg cukorral, a citromlével és egy csipetnyi sóval felmelegítjük. A zselatinlapokat langyos vízben áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a borban feloldjuk.

A piskótát (roládot) kb. 20 szeletre vágjuk fel, és kibélelünk vele egy mély, félgömb alakú tálat, melyet előzőleg hajszálvékonyan étolajjal kikentünk.

A 4,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a narancskockákkal együtt óvatosan belekeverjük a zselatinos borba, majd óvatosan a kibélelt formába töltjük. A maradék roládokkal betakarjuk. Hűtőszekrényben 4-5 órán át hagyjuk dermedni.

A formából kiborítva tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

Narancs helyett apróra vágott ananásszal is nagyon finom.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek