Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chana Masala

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 ek oliva olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb gyömbér
  • 1 db jalapeno paprika
  • 2 ek garam masala fűszerkeverék
  • 2 tk kurkuma
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 3 db paradicsom
  • 2 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 dl víz
  • 2 dl citromlé
  • 10-15 db korianderlevél
  • Garam masala fűszerkeverékhez
  • 1 tk fekete kardamommag
  • 1 tk kasszia, darabokra törve
  • 1 tk fekete bors (egész)
  • 1/2 tk feketekömény-mag
  • 2 szál szerecsendió-virág
  • 1/2 tk szegfűszeg
  • 1/8 szerecsendió, apróra vágva

Elkészítés

  1. Garam masala fűszerkeverék elkészítéséhez finom porrá őröljük az összes fűszert. Majd átszitáljuk, hogy megszabaduljunk a rostoktól.
  2. A Chana Masala elkészítéséhez, közepes lángon felmelegítjük az olajat egy nagyobb fazékban. Belerakjuk az apró kockára vágott hagymát és addig engedjük pirulni, amíg áttetsző nem lesz és elkezd bebarnulni (3-5 perc). Hozzáaadjuk a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és a felkarikázott jalapeno paprikát. Közepes lángon addig, főzzük, amíg a fokhagyma el nem kezd illatozni és a jalapeno meg nem puhul (3-4 perc). Rászórjuk a garam masala fűszerkeveréket, majd ráhintjük a kurkumát, a sót és a borsot. További 2 percig főzzük.
  3. Ezt követően az edénybe öntjük a felkockázott paradicsomot, a lecsepegtetett csicseriborsót és a vizet. Miután felforrt a víz, alacsony lángon pároljuk tovább 15-20 percig. Ha szükséges lehet vizet önteni még rá.Végül hozzáadjuk a citromlevet és az apróra vágott koriander levelet, majd pároljuk tovább 1-2 percig. 
  4. Rizzsel tálaljuk.

 RAKOTT KRUMPLI SAJTTAL SÜTVE 

SERTÉSSZELET HOLSTEIN-MÓDRA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss