Elkészítés: A krémhez elsőként készítsünk fűszeres chai főzetet: törjünk meg 4 szem kardamomot, szedjük ki a magjait, szórjuk egy nyeles lábasba a teakeverékkel és a borssal együtt. Öntsük fel épp csak annyi vízzel, ami kb. 1 ujjnyira ellepi. Forraljuk fel, majd gyöngyöztessük további 5 percig, ezután szűrjük le. Az átszűrt főzetet öntsük vissza a forraló edénybe a világos barnacukorral együtt. Forraljuk össze, majd addig főzzük, amíg sűrű szirupot kapunk.
Ha kihűlt a szirup, a krémhez keverjük habosra a 10 dkg vajat a porcukorral, és kanalanként keverjük bele a fűszeres szirupot, amíg selymes lesz. Legvégül keverjük bele a krémsajtot. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
A tortaformánkat vajazzuk ki, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztához 4 egész kardamomból nyerjük ki a fekete magocskákat, és egy mozsár segítségével őröljük azokat finom porrá. Az étcsokoládét olvasszuk fel mikrohullámú sütőben. Keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, majd egyszerre üssük bele a tojásokat, és szórjuk hozzá a mandulalisztet, a finomlisztet, a kakaóport, a sütőport, valamint a korábban porrá őrölt kardamomot és pici sót, alaposan keverjük ki, végül csurgassuk hozzá a tejet és az olvasztott csokoládét.
A tésztát öntsük a tortaformába, és az előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A formában hagyjuk a sütőből kivéve további 5 percig, ezután sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém nagyobbik részével, a maradékot kenjük a tetejére. Csokoládéforgáccsal díszítsük ízlés szerint.