Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ceruzababsaláta paradicsomsalsával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg zsenge ceruzabab (szezonon kívül: mélyhűtött)
  • 3-4 db közepes méretű aromás, kemény paradicsom
  • 6-8 db napon szárított paradicsom
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 4 dkg parmezán (vagy más kemény sajt)
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított, őrölt édesköménymag
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • A bab főzéséhez:
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: A babot alaposan megmosom, végeit lemetszem, egy jókora lábosban vizet forralok, sózom, majd beleszórom az előkészített babot. Frissen facsart citromlével ízesítem. 10-12 perc alatt roppanósra főzöm, majd azonnal jeges vízbe szórom, hogy ne veszítsen élénk színéből. Ha mélyhűtött zöldségből készül, a főzési idő kb. a felére csökken!

Közben elkészítem a salsát. Ehhez a paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, forrásban lévő vízbe mártom, meghámozom, majd kb. ½ cm-es kockákra vágom. Tálba halmozom. A szárított paradicsomokat vékony csíkokra szeletelem, a friss paradicsomhoz adom. Szójaszósszal (ha intenzívebb szójaszósz van a háztartásban, lehetséges, hogy kevesebb is elegendő), ecettel, olajjal és a fűszerekkel alaposan összekeverem a kétféle paradicsomot.

A zöldbabot leszűröm, tálra rendezem, ráhalmozom a paradicsomsalsát. Zöldséghámozó segítségével kis forgácsokat szelek a sajtból, ezzel hintem meg a salátát. Tálalás előtt finomra aprítom a friss bazsalikomleveleket, ezzel koronázom a fogást.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss