Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 celebdiéta, ami valóban működik!

default user icon
MME
Noha Hollywood sztárjai és hírességei a legjobb edzőkkel dolgozhatnak együtt és könnyen megfizethetik a legjobb táplálkozástudományi szakértőket is, gyakran megesik, hogy bedőlnek egy-egy eszement divatdiétának, fogyókúra-őrületnek. Szerencsére van, amikor olyan módszerekért rajonganak, amik bizonyítottan segítenek a plusz kilók elleni harcban, ráadásul a földi halandók számára is elérhetők.

Az ötös szám bűvöletében – 5 faktor diéta

Minden az 5-ös szám körül forog! A diétát, amit öt elem diétaként is emlegetnek, Harley Pasternak táplálkozástudományi szakember és személyi edző dolgozta ki. Hollywood imádja, ezzel fogy Halle Berry, Katy Perry, Orlando Bloom vagy éppen Megan Fox.

Hogy működik? Az 5 hetes diéta napi 5 étkezést tartalmaz. A diétához kapcsolódó receptek segítségével 5 perc alatt elkészíthetőek az 5 kulcsfontosságú összetevőből álló ételek. Az étkezések során összeállított menüknek tartalmazniuk kell fehérjét, egészséges zsírokat, összetett szénhidrátokat, rostot és egy cukormentes italt. Naponta 1200 kalória elfogyasztása megengedett. A mozgás sem maradhat el: talán már ki is találtad, hogy hetente 5-ször ajánlott mozogni, alkalmanként 25 percig. Ez segít felturbózni az anyagcserénket.

Miért jó? Menő dolog kipróbálni egy új diétát, aminek eredménye viszonylag hamar látható. Nem kell órákat pepecselnünk a konyhában, a testünk nem fog segítségért kiáltani néhány nap után. Az étrend változatos, nem egyoldalú a táplálkozás, így nem lép fel tápanyaghiány. Mivel a többször keveset elvét követi, nem ingadozik a vércukorszintünk, így a falási rohamoktól sem kell tartanunk.

Mi lehet vele a gond? A kalóriabevitel igen csekély, ez ijesztő lehet és vannak esetek, amikor nem is ajánlott, például nehéz fizikai munka mellett, edzésidőszakban, stb. Ugyanígy kevés ennyi kalória a tökéletes agyműködéshez is. Komolyabb, koncentrációt igénylő szellemi feladat elvégzése már nehézségekbe ütközhet, ezért mindenképpen érdemes a diéta előtt szakemberrel egyeztetni.

Bónusz: Egy csaló nap megengedett, amikor azt ehetünk, amit csak szeretnénk. Megan Fox kedvence a piros bogyós turmix, amit tetszőleges bogyós gyümölcsből, chai teából, egy kanál fehérjeporból és egy kevés mandulatejből állít össze. Ez igazán csábító snack, amikor a kalóriabeviteled minimális.

Hollywood imádja New York-ot!

Mármint a New York-diétát, aminek lelkes híve Liv Tyler, Kate Hudson vagy Heidi Klum szupermodell is. A módszert David Kirsch, a sztárok egyik kedvelt személyi edzője dolgozta ki és szerettette meg a tökéletes testre vágyó vendégeivel.

Hogyan működik? Kirsch célja az volt, hogy olyan módszert dolgozzon ki, amely során a diétázó nem éhezik, így nem kell a kínzó éhségrohamokkal megküzdenünk. Szerinte akkor hatékony egy testsúlycsökkentő program, ha minden létfontosságú tápanyaggal ellátjuk a szervezetünket, és megkíméljük minden felesleges, értéktelen élelmiszertől. Napi ötszöri étkezést ajánl úgy, hogy az étkezések között 3 óra teljen el. A diéta első, két hétig tartó szakaszában a szénhidrátokat fehérjékkel helyettesítjük, így a szervezet naponta 800-1000 fölösleges kalóriát is elégethet. A második szakaszban már naponta két alkalommal ehetünk egy-egy adag teljes kiőrlésű gabonából készült ételt – például kenyeret, egy zsemlét, egy csésze tésztát, stb. –, illetve gyümölcsöket. A diéta harmadik, záró szakaszában már gyakrabban fogyaszthatunk lassan felszívódó szénhidrátokat, növelhetjük az ételek mennyiségét, és több, hidegen sajtolt növényi olajjal is feldobhatjuk, gazdagíthatjuk az ételeket. Ez a szakasz tulajdonképpen maga az életmódváltás.

Mi lehet vele a gond? Túl szigorú étrend, a megszorítások testileg és lelkileg is megerőltetőek lehetnek. Látványos eredményt érhetünk el vele nagyon gyorsan, de emiatt nagy a veszélye, hogy a leadott kilók vissza is jönnek a diétás szabályok enyhítésével. Jó, ha kikérjük orvos tanácsát, mielőtt erre a new york-i útra indulunk.

Bónusz: A harmadik szakaszban megengedhetünk magunknak egy kis bűnözést: olykor ihatunk egy pohár bort, ehetünk egy kis szelet süteményt. (Rossz hír, hogy ha ettől a kis félrelépéstől többet mutat a mérleg, vissza kell térnünk a második szakaszhoz.)

Ami totál őrültségnek hangzik: bébiétel-diéta

Madonna és Gwyneth Paltrow személyi edzője nem tévedhet nagyot. Legalábbis így gondolják azok a hírességek, akik Tracy Anderson módszerével szeretnének megszabadulni néhány kilótól. Itt a lényeg a néhány szócskán van: a módszer ugyanis nem alkalmas nagyobb fogyásra, illetve nem lehet életmódként tekinteni rá.

Hogyan működik? A durvább verzió 6 hetes és azt ajánlja, hogy napközben 4-5 alkalommal fogyasszunk el egy kis adag bébiételt és mindössze egyszer vegyünk magunkhoz szilárd ételt. Így kíméljük az emésztőrendszert, baba-adagnyi kalóriát és zsírt viszünk be a szervezetünkbe. Amennyiben nem vagyunk nagyravágyók és tényleg csak 2-3 kiló mínuszra vágyunk, akkor rövid ideig kipróbálhatjuk a megengedőbb – és sokkal egészségesebb – variációt: nassolás helyett együnk egy kis bébiételt. Ezek a babáknak szánt ételek ugyanis nem tartalmaznak sót, ízfokozót és tartósítószert, ellenben rostban gazdagok. Sokkal jobban járunk, mintha csipszet vagy sütit ennénk...

Mi lehet vele a gond? Sajnos komoly következményei is lehetnek, ha ezt a diétát hosszú távon követjük, de a fáradtság, álmosság alap. Hiszen olyan minimális energiát ad a szervezetünknek, hogy gyakorlatilag éhezünk. Nem beszélve arról, hogy ha rendszeresen, minden étkezésre csak bébiételt fogyasztanánk, komoly vitamin- és tápanyaghiány alakulna ki, hiszen teljesen másra és más mennyiségben van szüksége egy babának és másra egy felnőtt embernek. Az emésztőrendszer egészsége felborulhat, többek között azért is, mert nem kerül a gyomorba szilárd étel. (Ami egyébként a fogaknak sem tesz jót.)

Bónusz: Ha kis étkezéseket váltunk ki a bébiételekkel, kényelmesen, egyszerűen változatossá és izgalmasabbá tehetjük a tízóraikat és uzsonnákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss