Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklasaláta sajtkosárban

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db cékla (közepes méretű)
  • 2 db alma
  • 2-3 dl tejföl
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor (vagy édesítőszer)
  • A sajtkosárhoz:
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg edami sajt

Elkészítés

Elkészítés: A céklát puhára főzzük, majd kihűtjük, lehámozzuk a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk.

Az almát szintén meghámozzuk, majd akkorára feldaraboljuk, mint a cékla.

Egy tálba tesszük a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverjük.

Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tesszük, majd ráöntjük a jól kikevert tartármártást. 1-2 órát pihentetjük, közben többször átkeverjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A sajtokat külön-külön lereszeljük. Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból teszünk, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróban - pizzasütő fokozaton - 2 perc alatt szép pirosra sütjük (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti).

Kivéve rögtön egy formára ráfordítjuk és kicsit rányomkodjuk, hogy felvegye a kosárformát (én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát) A formán kell hagyni kihűlni, gyorsan kihűl és megkeményedik.

Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazzuk a céklasalátát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss