Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklasaláta camembert sajttal

MME MME
2/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A céklát bő, sós vízben kb. 25 percig főzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és nyolc részre vágjuk. Az egyik narancs héját finoman lereszeljük, hozzáadjuk a borecetet, 1/8 l vizet, a cukrot és a szétnyomkodott koriandermagokat, majd az egészet felforraljuk. Forrás után közepes tűzön tovább főzzük még kb. 10 percig. A páclevet sóval, borssal ízesítjük, a céklára öntjük, és legalább 4 órán át hagyjuk benne állni. Mindkét narancsot vastagon meghámozzuk, hogy a fehér héját is eltávolítsuk. A gyümölcs húsát kivágjuk a hártyák közül, és a céklához keverjük. A camembert sajtot sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a csíkokra vágott pisztáciával, és a sütőben 2-3 percig grillezzük. A megsült sajtot meglocsoljuk mézzel, és a céklasalátával együtt fogyasztjuk.

Megjegyzés

1 adag: kb. 580 kalória; 33 g fehérje, 30 g zsír, 40 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 1 óra (a saláta összeérési ideje nélkül)
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss