Elkészítés: 1. Az apró kockára vágott zöldségeket megdinszteljük a vajon, felengedjük a zöldségleves alappal, sózzuk, fűszerezzük, addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
2. Amíg a leves fő, felteszünk egy lábosba vizet a nokedlihez.
3. A nokedli hozzávalóit fakanál segítségével simára keverjük (hólyagosra verjük), majd a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk vágódeszkáról egy kés segítségével.
4. Ha felforrt, még egy percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk.
5. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott céklabefőttet a levével együtt, összeforraljuk.
6. Forrón tálaljuk a nokedlivel, friss, finomra aprított petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt vagy tejszínhabot adhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre