Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás zöldségleves házi nokedlivel

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az apró kockára vágott zöldségeket megdinszteljük a vajon, felengedjük a zöldségleves alappal, sózzuk, fűszerezzük, addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

2. Amíg a leves fő, felteszünk egy lábosba vizet a nokedlihez.

3. A nokedli hozzávalóit fakanál segítségével simára keverjük (hólyagosra verjük), majd a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk vágódeszkáról egy kés segítségével.

4. Ha felforrt, még egy percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk.

5. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott céklabefőttet a levével együtt, összeforraljuk.

6. Forrón tálaljuk a nokedlivel, friss, finomra aprított petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt vagy tejszínhabot adhatunk hozzá.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss