hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás zöldségleves házi nokedlivel

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg vaj
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg sárgarépa
  • 3 dkg zeller
  • 7 dkg karalábé
  • 5 dkg brokkoli
  • 3 fej gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 liter zöldségleves
  • 3 dl céklabefőtt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál tejföl
  • A nokedlihez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az apró kockára vágott zöldségeket megdinszteljük a vajon, felengedjük a zöldségleves alappal, sózzuk, fűszerezzük, addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

2. Amíg a leves fő, felteszünk egy lábosba vizet a nokedlihez.

3. A nokedli hozzávalóit fakanál segítségével simára keverjük (hólyagosra verjük), majd a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk vágódeszkáról egy kés segítségével.

4. Ha felforrt, még egy percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk.

5. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott céklabefőttet a levével együtt, összeforraljuk.

6. Forrón tálaljuk a nokedlivel, friss, finomra aprított petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt vagy tejszínhabot adhatunk hozzá.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss