Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás töltött tojás

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a céklás pácot: a céklát meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. Egy nagyobb, jól zárható műanyag edénybe szórjuk, hozzáadjuk babérlevelet, a szemes borsot, a sót és a cukrot, majd hozzácsurgatjuk a fehérborecetet.
  3. A főtt tojásokat meghámozzuk, majd hozzáadjuk a céklás keverékhez, és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
  4. Lezárjuk az edényt, és egy éjszakára pácolódni hagyjuk a tojásokat.
  5. Másnap kivesszük a tojásokat a céklás pácból, lecsepegtetjük őket, ezután félbevágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. Villával összetörjük, és krémesre keverjük a tejföllel, a majonézes tormával, a mustárral, és ízlés szerint megsózzuk.
  6. Kiskanállal visszatöltjük a félbevágott tojásokba a keveréket. Friss kaporral vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. Pirítóst vagy kétszersültet kínálhatunk mellé. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss