Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás tojássaláta

default user icon
MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg víz alatt megpucoljuk, és egy mélyebb müzlistálba tesszük. Ráöntjük a céklalevet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat. Ezután egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Amíg színesednek a tojások, felforralunk kb. 2 liter vizet. Megsózzuk fél tk sóval, majd 2 percre beletesszük a zöldbabot. Az idő letelte után azonnal lehűtjük hideg vízzel, így megtartja a színét és a roppanósságát, majd lecsepegtetjük.
  3. Egy keverőtálba kifacsarjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. Egy kisebb habverő segítségével hozzáadagoljuk az olajat, és egyneművé keverjük. A tojásokat kivesszük a céklaléből, és elnegyedeljük őket. A salátaleveleket és a babot összeforgatjuk a mézes öntettel, majd tányérra rendezzük őket. Végül megszórjuk frissen őrölt borssal. Lazaccal és a főtt tojással kínálhatjuk. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss