Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás rizssaláta mogyoróval

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Földimogyoró
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A tartármártáshoz először elkészítjük a majonézt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat egy tálba tesszük, és az apránként hozzácsorgatott olajjal fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük a citromlevet és a sót is.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a borsot, a cukrot, és alaposan összedolgozzuk.
  3. Az elkészült tartárba keverjük a felkockázott céklát és sonkát, a főtt rizst és a mogyorót, majd az egészet összeforgatjuk.
  4. Tálalásig, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nézd meg videón, hogyan készül a céklás rizssaláta!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss