Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás ravioli fetás-petrezselymes töltelékkel

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 nagy fej cékla
  • 2 db főtt burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • liszt
  • A töltelékhez:
  • feta sajt
  • petrezselyem
  • bors
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk fóliába, és 1 órát pihentetjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát, ravioli szaggatóval megformázzuk, 1 teáskanál tölteléket teszünk bele, összezárjuk, és bő vízben megfőzzük. Végül vajon megforgatjuk a kifőtt raviolit.

Ezek is érdekelhetnek

Friss