Elkészítés: A palacsintához a lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, nagyon apróra reszelt céklát, a tojásokat, a sót és annyi szénsavas ásványvizet, hogy tejszín sűrűségű palacsintamasszát kapjunk. Ezután 10 percet pihentetjük, belekeverünk fél deci olajat, és forró palacsintasütőben, kevés olajon, 8 darab nagy palacsintát sütünk belőle.
Közben a töltelékhez a vajat felforrósítjuk, a megmosott, leszárított csirkemellfilét 1x1 centis kockákra daraboljuk, a vajra szórjuk, és fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön, krémesre pároljuk.
Ha elkészült, a céklás palacsinták közepére evőkanállal halmokat teszünk a sajtos csirkeraguból, majd hullámosan batyukat formálunk belőle, átszúrjuk fogpiszkálóval, kihúzzuk, és a helyére 1 szál kakukkfüvet szúrunk. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre