Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás palacsinta mogyoróhabbal

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 12 db palacsintához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kisebb cékla
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • vanília-aroma
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 evőkanál étolaj
  • Valamint:
  • 1 csomag mogyorós krémpor (főzés nélküli)
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília-aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze, szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.

A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából (egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik). Alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.

A mogyorós krémport a tasakon lévő leírás szerint verjük habbá, majd a porcukorral meghintett palacsinták mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss