Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás muffin piros bogyókkal liszt és cukor nélkül

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a mézzel és egy kevés tejjel felfuttatom. Minden hozzávalót szobahőmérsékletűre melegítek. Összekeverem, kelesztem.

Kivajazott, darált zabpehellyel megszórt muffinformákba adagolom a tésztát, várok negyed órát, míg ismét megkel, szépen beledagad a formákba, majd először 200 fokon sütöm kb. 10 percig, utána leveszem a hőt 180 fokra, és így sütöm készre. Nekem 20-25 perc kellett még, hogy jók legyenek. Tűpróbával ellenőrizzük!

Amikor kiveszem a sütőből, azonnal kiszedem a formákból a sütiket, rácsra teszem, amíg teljesen ki nem hűl és ki nem szárad, addig meg ne kóstoljuk! Utána viszont kóstolgassuk gyakorta, mert igazán finom! Olyan, mintha kakaós kalács lenne.

Megjegyzés

Frissen, melegen nekem nem ízlenek a céklás sütik, de ha kihűlnek, kicsit szikkadnak, egészen más ízük lesz.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss