Elkészítés: A céklát lobogó sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, valamint a tejszínnel és a reszelt sajttal, enyhén sózzuk, alaposan borsozzuk.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát, majd a réteslapokat egyenként beletesszük, mindig elforgatva a következőt, így alaposan kibéleljük a formát. Olvasztott vajjal alaposan megkenünk minden lapot. Nem baj, ha a lapok túllógnak a formán, így rusztikus lesz a piténk. Beleöntjük a céklás keveréket. A kecskesajtot felszeleteljük, a pite tetejére rakosgatjuk, megszórjuk kakukkfűvel.
Betoljuk a sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük. A tésztának arany barnának kell lennie, a töltelék pedig akkor sült meg, ha már megszilárdult. Frissen morzsolt kakukkfűvel megszórhatjuk tálaláskor.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre