Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-kecskesajtos pite

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A céklát lobogó sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, valamint a tejszínnel és a reszelt sajttal, enyhén sózzuk, alaposan borsozzuk.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát, majd a réteslapokat egyenként beletesszük, mindig elforgatva a következőt, így alaposan kibéleljük a formát. Olvasztott vajjal alaposan megkenünk minden lapot. Nem baj, ha a lapok túllógnak a formán, így rusztikus lesz a piténk. Beleöntjük a céklás keveréket. A kecskesajtot felszeleteljük, a pite tetejére rakosgatjuk, megszórjuk kakukkfűvel.

Betoljuk a sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük. A tésztának arany barnának kell lennie, a töltelék pedig akkor sült meg, ha már megszilárdult. Frissen morzsolt kakukkfűvel megszórhatjuk tálaláskor.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss