hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás káposztasaláta

MME MME
3 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajon a vékony szálasra vágott hagymát köménymaggal megdinszteljük. Hozzáadjuk a gyalult káposztát, sózzuk, a babérlevelet hozzádobjuk, majd következik a *zsülienre* vágott nyers cékla, addig pároljuk, hogy a cékla és a káposzta még roppanós maradjon. Ecettel, cukorral, esetleg borssal ízesítjük, még egy kicsit összemelegítjük, hogy egyöntetűen szép bordó színű salátát kapjunk.

Megjegyzés

Érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert hűtôben napokig eláll, és rá lehet járni. Lehet bele almát is tenni. Húsokhoz köretként is elő lehet adni, de magában is finom, esetleg diódarabokkal megszórva. Remek téli saláta.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss