hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-diós kenyér

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Diófélék

Elkészítés

    1. A céklát megpucoljuk és konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd robotgép táljába tesszük.
    2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót és további 2 percig dagasztjuk.
    3. Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk és legalább 1 órát kelni hagyjuk.
    4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret, a tetejét bevágjuk. 40 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek