Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-diós kenyér

> 90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát megpucoljuk és konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd robotgép táljába tesszük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót és további 2 percig dagasztjuk.
  3. Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk és legalább 1 órát kelni hagyjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret, a tetejét bevágjuk. 40 perc alatt ropogósra sütjük.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS>>> 

11 KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL FOSZLÓS HÁZI KENYÉR, AMIT KÖNNYŰ ELKÉSZÍTENI>>> 

9+1 FOGÁS CÉKLÁBÓL, AMIT IMÁDNI FOGSZ>>> 

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek