Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás csokoládétorta tejszínhabbal

MME MME
4 5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 7,5 dkg kakaópor
  • 22,5 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 22,5 dkg cékla lereszelve (kinyomkodva – levét tegyük félre)
  • 2 dl olaj
  • Valamint:
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kis kapcsos tortaformát vajjal vagy olajjal kikenünk, majd kilisztezünk.

Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor és cukor). KIkeverjük a tojásokat az olajjal, a száraz hozzávalókhoz forgatjuk ezt a keveréket, majd elkeverjük a reszelt céklával.

A formába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. A süteményt a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

A tejszínt habbá verünk, a torta tetejére halmozzuk, és a cékla félretett levével megcsurgatjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek