Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-csicsókás vitaminsaláta

MME MME
3.5/5
15 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg cékla
  • 50 dkg csicsóka
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • almaecet
  • cukor (édesítő) ízlés szerint
  • víz
  • 1 teáskanál gyömbér (reszelt vagy por)
  • 2 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 evőkanál kapor
  • A díszítéshez:
  • zöldpaprika
  • főtt tojás

Elkészítés

Elkészítés: A céklát és a répát félpuhára főzzük, majd csíkokra, illetve karikákra szeleteljük.

A hagymákat felszeleteljük, sózzuk és hagyjuk fonnyadni.

A csicsókát uborkagyalun szeljük, sózzuk, pár csepp citromlével keverjük.

A végén porcelán tálba helyezzük, a sózottakat kicsavarjuk, és az egészet a fűszerekkel elkeverjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss