hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-almás saláta sajtkrémmel

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg ecetes cékla
  • 1 db alma
  • bors
  • 25 dkg tejszínes sajtkrém
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 szál újhagyma
  • 4 szelet barna kenyér

Elkészítés

  1. A céklát leszűrjük és lecsepegtetjük, majd vékonyan felcsíkozzuk, és összeforgatjuk a meghámozott, kimagozott, durvára reszelt almával. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a sajtkrémet. A salátát a hűtőbe tesszük 30 percre, hogy ízek összeérjenek. 
  2. A megmosott, szárazra törölt paprikát kimagozzuk, majd karikákra vágjuk a megtisztított újhagymával együtt, és a salátába forgatjuk. A kenyérszeletekre halmozva kínáljuk. Céklacsírával és ízlés szerinti zöldfűszerrel díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

A legtöbb gyerek nem szereti az ecetes céklát, ám a tejszínes sajtkrémmel gazdagítva még ők is szívesen megkóstolják majd. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss