Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás-almás-magos tészta

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Az amarant kivételével beleszórjuk a magokat, és addig pirítjuk őket, míg az almát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. Az almacsíkokat beleszórjuk, és puhára pároljuk. Ehhez pont elég annyi idő, amíg a főtt céklát lehéjazzuk és szintén csíkokra vágjuk. Miután a cékla is belekerült, már hozzáönthetjük az amaratot.

2-3 percig pirítjuk együtt az egészet, ízesítjük kevés szójaszósszal, majd összeforgatjuk az időközben kifőtt tésztával. Már csak a tálalás van hátra!

Megjegyzés

A sót nem felejtettem ki! Nem szükséges hozzá a szójaszósz miatt, bár ez ízlés dolga. A legjobb wokban készíteni.

Kipróbált és bevált változatok:
- sok fokhagymával
- csípős vagy erős paprikával
ízesítve.
- Mamalka

Ezek is érdekelhetnek

Friss