hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklarizottó rukkolával és rozmaringos sertésnyárssal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 8 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 fej cékla
  • bors
  • 4 dl zöldségalaplé vagy húsleves
  • 4 evőkanál parmezán
  • 1 nagy marék rukkola
  • A nyárshoz:
  • 1 szűzpecsenye
  • bors
  • 1 ág rozmaring

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a céklát apróra kockázzuk. A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, hozzáadjuk a vörösbort, átkeverjük, lassú tűzön főzzük, belekeverjük a céklát, és a zöldséglevessel folyamatosan pótolva a levet, rendszeresen kevergetve főzzük. Krémes állagúra főzzük, végül belekeverjük a parmezánt és a rukkola felét.

A szűzpecsenyét hosszú csíkokra vágjuk, nyársra fűzzük, sózzuk, borsozzuk.

Serpenyőben, kevés olajon a rozmaringággal pár perc alatt megsütjük. Grillezhetjük is a húst, vagy sütőben 200 fokon 10 perc alatt is megsüthetjük.

A rizottót tányérra szedjük, rukkolát halmozunk a tetejére, és a húsnyárssal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss