Elkészítés: Lehetőleg egyforma nagyságú céklát választunk, majd jó alaposan megmossuk, feltesszüki főni. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük, majd megpucoljuk, és a belsejébe mélyedés vájunk (óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped, én mokkáskanállal vájtam ki).
Ameddig a cékla fől, elkészítjük a tölteléket. A csirkemájat, a lilahagymát és a bacont felkockázzuk. Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacont. Amikor már kezd szint kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is. Ha kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük. Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük.
A tölteléket belekanalazzuk a céklába. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött céklákat. Megszórjuk egy pici őrölt gyömbérrel és egy pici őrölt borssal, majd megspricceljük olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük. A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, reszelt sajttal megszórjuk, majd visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Melegen tálaljuk. Nagyon kiadós és laktató.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre