Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cayenne borsos-metélőhagymás csirkeszárnyak zellerleveles krumplipürével

60 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Megpucoljuk a szárnyakat, majd átdörzsöljük az előre elkevert fűszerekkel, préselt fokhagymával, apróra szelt zöldfűszerekkel. Mivel nincs se kertem, se teraszom, de még egy jóravaló párkányos sem, szárított metélőhagymát használtam. A hús csípősségét a cayenne borssal tudjuk szabályozni.

Tegyük a sütőzacskóba, zárjuk le, majd szúrjunk bele párat, hogy a gőz távozhasson. Az első fél órában lazán egy fóliát is rá szoktam tenni. Ha letelt az idő, nyissuk szét a zacskót, és süssük ropogósra. Mivel a lé pirospaprikás, hogy ne égjen oda, érdemes a szárnyakat átrakni egy sütőpapíros tepsire. Nekem emiatt igazán finom ropogósra sültek.

A zellerleveles burgonyapürét mindenkinek ajánlom, nagyon finom. Készítünk egy krumplipürét (főtt burgonya, só, vaj és tej), majd belevágunk apróra szelt zellerleveleket. Az egészet habosra keverjük, majd a ropogós csirkeszárnyakkal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss