hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cassoulet (francia babos egytálétel)

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk őket.
  2. A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőből a már megpirult szalonnát és kolbászt kiszedjük és lecsepegtetjük. A lábosban maradt zsiradékban a hagymát megpároljuk az összezúzott fokhagymával együtt, vigyázva, nehogy a fokhagyma megégjen.
  3. A mepárolódott, megpirult hagymához hozzáadjuk a paradicsomot, a mustárt, a sűrített paradicsomot és egy kevés vizet. Az egészet összeforraljuk, majd beletesszük a már előre megfőtt vagy megmosott és lecsepegtetett konzerv szemesbabot. Hozzáadjuk a félretett kolbászt és szalonnát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összemelegítjük.

BABbal készült FINOMSÁGOK >>>  

KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ EGYTÁLÉTELEK >>> 

A MEGUNHATATLAN PARADICSOM - 300 SZUPER VÁLTOZATOS RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek