Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Carbonnade (marharagu barna sörrel)

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhát, és átpirítjuk őket 2-3 adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt.

A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és a kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marhához, és átkeverjük még kb. 1,5-2 dl vízzel. Idáig a műveletig elkészíthetjük 1 nappal előbb is, és elég a vendégek jövetel előtt 3 órával betenni a sütőbe, ennyivel kevesebb munkánk lesz.

Amint írtam, jöhet a sütés: lefedjük és készre főzzük. Közben be fog sűrűsödni. Néha keverjük át és kóstoljuk meg, hogy kell-e még só, vagy nem ég-e le.

Krumplipürét és fejes salátát tálaltam hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss