Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Carbonnade marhahúsból

90 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: Egy serpenyőben vajat hevítünk, mikor habzik, kevés olajat adunk hozzá. Ebben a zsiradékban kezdjük sütni a nagy kockára vágott marhacombot. Amikor a hús már színt kapott, kiemeljük az edényből, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékba töltünk egy kis olajat, és előpirítjuk benne a darabolt vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és mikor levet enged, barnacukrot karamellizálunk benne. Ezután a hagymát is kiemeljük az edényből, és a serpenyőbe öntjük a húsból időközben kicsordogált húsnedveket. Megszórjuk liszttel, felöntjük sörrel, sózzuk, borsozzuk, és alaposan kiforraljuk.

Egy lábasba tesszük az elősütött marhahúst, illetve a hagymát. Kakukkfüvet és babérlevelet teszünk mellé, ráöntjük a sörös szaftot, és 160 fokos sütőben 2-2,5 óra alatt készre pároljuk.

A baguettet szeletekre vágjuk, megpirítjuk, és megkenjük dijoni mustárral. Ezt tálaljuk köretként a marharagu mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss