Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, utána a mascarpone sajttal alaposan összedolgozzuk. A zselatin lapokat beáztatjuk hideg vízbe, közben az 1 dl vízből és az instant kávéból kávét főzünk. Még forrón belekeverjük a zselatin lapokat, utána hozzáadjuk a brandyt. A tejszínt keményre felverjük, óvatosan összekeverjük a tojásos mascarponéval. A tortát kapcsos formában állítjuk össze. A tortalapot meglocsoljuk a kávés keverékkel , rákenjük a krém 1/3-át, erre lap, meglocsoljuk a kávés keverékkel, rákenjük a krém 1/3-át, lap, meglocsoljuk a kávés keverékkel, és megkenjük a maradék tortakrémmel. A tetejét megszórjuk valódi kakaóporral. Minimum 1 órára mélyhűtőbe tesszük, majd kivesszük a tortaformabol. Ezt a tortát lehet fagyasztóban sokáig tárolni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre