Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cappuccino szelet II.

MME MME
2 4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2 púpozott teáskanál azonnal oldódó kávégranulátum/por
  • 22,5 dkg puha vaj
  • 22,5 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 22,5 g sütőporos liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A csokikrémhez:
  • 10 dkg tejcsokoládé - darabokra törve
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 evőknál tej
  • 17,5 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki - vagy béleljük ki sütőpapírral - egy lapos, kb. 28 x 18 cm-es, téglalap alakú tortaforma alját. Keverjük össze a kakaó- és kávéport 2 evőkanál meleg vízzel. Tegyük nagy tálba a tészta többi hozzávalójával együtt. Habverővel keverjük kb. 2 percig, hogy jól összevegyüljenek az alkotórészek, majd borítsuk a tortaformába, és egyengessük el. Süssük 35-40 percig, amíg felemelkedik, és szilárdnak érezzük, ha hozzáérünk. Hagyjuk 10 percet hűlni a tortaformában, majd borítsuk ki, és teljesen hűtsük ki. Távolítsuk el róla a sütőpapírt.

A krémhez olvasszuk meg a csokoládét és a vajat a tejben úgy, hogy a tálat forrásban lévő víz fölé állítjuk. Vegyük le a tálat, és szitáljuk bele a porcukrot. Dolgozzuk simára, majd kenjük a kihűlt tortára. Végül hintsük meg porcukorral a tetejét.

Megjegyzés

Tejcsoki és porcukor helyett a tetejére tehetünk ugyanannyi fehércsokit és kakaóport. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss