hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cappuccino likőrrel

15 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A jelenlévő érdeklődők körében felmér a darabszám és feltét igényt, nagyobb számú és válogatósabb csapat esetén papír, ceruza, pincérkötényke alkalmazása határozottan javallott.

Amikor már kellőképpen zúg a feje, felteszi a vizet melegedni, és felhasználási rend szerint előkészíti a hozzávalókat. Egy 3 dl-es, hangulatos, pocakos célbögrébe irányozza a cappuccino port, kevés forró (de nem forrásban lévő) vízzel - vizesedényt vissza a letakarékolt gázra -, simára kever, a bögrécske felénél kissé magasabban utántölt vízzel, rá a kétféle hab, a színeket kedvére variál. A csokis krémes édes, őkelmével óvatosabban.

Rá 0,5-1,5 kupak alkohol (keményebbekből kevesebb, ha nem ottalvós a fogyasztói kör, illetve hiánycikk a gumimatrac a spontán elszundisoknak), megszór 1-1 csapott kávéskanál fahéjjal és csokidarával, majd frissen-fürgén (az ötödiknél immár kissé lankadtabban) kiskanál melléklettel átnyújt a mellette toporgónak.

Megjegyzés

Nem klasszikus sütő-főző reci, de várjuk vagy sem, egy-kettőre a nyakunkba csüccsen az ünnepi őrület, mivel, hogyan tálalva kínáljuk a várt, vagy éppenséggel váratlanabb vendégeket. Cappuccinót sok helyen ittunk, ilyen-olyan vagy még olyanabb fazonban, kivitelben. Jobban járunk jeligére kialakítottam a fenti varit, nálunk és a kínáltaknál bevált. Kipróbálható különféle likőrökkel, ízesített és natúr pálinkákkal, stb., mindig más a felhang.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss