Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Caponata

MME MME
2 3.8/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A padlizsánt héjastul felkockázzuk, és sós vízbe áztatjuk 2 órára. A megtisztított zellert vékony csíkokra vágjuk, és 5 percig sós vízben főzzük, majd leszűrjük. A paradicsomot forró vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott hagymát, a kapribogyót, a kimagozott olívabogyót. Hozzáadjuk a paradicsomot. Egy másik serpenyőben kevés olajon megforgatjuk a lecsepegtetett padlizsánt, hozzáadjuk a zellert, és még egy kicsit együtt pirítjuk. Ráöntjük a paradicsomos szószt, és még 5 percig főzzük. Beleszórjuk a cukrot, meglocsoljuk az ecettel, és még egyet forralunk rajta.

A legfinomabb kihűtve, pirítóssal.

Megjegyzés

Ebbe a szicíliai padlizsánsalátába gyakran tesznek még egy kevés mandulát és fenyőmagot is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss