Elkészítés: A tojások fehérjét 3 evőkanál vízzel felverjük. Közben beleszórunk 12-13 dkg cukrot, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26-cm-es, kapcsos formába simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük.
A krémhez 3 narancs kifacsart levéből 2 dl-t a maradék cukorral, 1 dl camparival és a tejföllel kikeverjük. 8 gramm zselatint 2-3 evőkanál krémmel elvegyítünk, és a többi krémhez adjuk. Hűtőbe állítjuk.
A piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapot a karimába zárjuk.
5 dl tejszínt felverünk, és a dermedő krémbe forgatjuk. A hab harmadával a tortalapot megkenjük, és 2 felkarikázott
naranccsal kirakjuk. Ráborítjuk a középső lapot, a maradék krém felével megkenjük, ráhelyezzük a felső lapot. A maradék krémmel megkenve hűtőbe tesszük.
2 meghámozott narancsot felkarikázunk. A többi narancs levét kifacsarjuk, és 2 dl-t kimérünk. Hozzáadjuk a többi camparit és a feloldott maradék zselatint. A tortát a narancskarikákkal kirakjuk, a campari-zselével megkenjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Végül a maradék tejszínből vert habbal az oldalát is bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre