Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Camembert-rel töltött mandulás sertéskaraj ribizlimártással - lépésről lépésre!

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg zöldfűszeres camembert
  • bors
  • liszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg szeletelt mandula
  • A körethez:
  • 40 dkg krumpli (kisszemű)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • madársaláta
  • A ribizlimártáshoz:
  • 20 dkg ribizli
  • kevés só
  • bors
  • cukor
  • csillagánizs
  • fahéj
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 8 darabra vágjuk. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe 1-1 sajtdarabot teszünk, majd megtűzzük.
  2. Előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül mandulába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és a húsok minden oldalát pirosra sütjük benne.
  3. A kisszemű krumplit jól megmossuk, forró vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. Tepsibe tesszük, sóval, borssal megszórjuk, vajat morzsolunk rá, majd a felaprított petrezselyemmel és a zsemlemorzsával is meghintjük. 185°C-on, légkeveréssel sütjük, sütés közben többször átforgatjuk.
  4. A mártáshoz a ribizlit a vajjal, ízlés szerint cukorral egy kis edényben felforraljuk, közben enyhén citromlével, sóval, borssal és vörösborral ízesítjük. Csipet fahéjat és 1 egész csillagánizst adunk hozzá. Arra figyeljünk, hogy túl híg ne legyen, viszont túl sokáig se főzzük, nehogy nagyon szétfőjön.

A mandulás töltött karajt a ribizlimártással tálaljuk, hozzá morzsás krumplit és madársalátát kínálunk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss