Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Camembert-rel töltött csirkemell boros mártással

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell (4 csirkemellfilé)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 25 dkg spagetti
  • 2 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg camembert sajt
  • majoránna
  • A mártáshoz:
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg camembert

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfilékbe zsebet vágunk, bedörzsöljük olajjal.

A töltelékhez a camembert sajtot apróra kockázzunk, és elkeverjük a krémsajttal és a majorannával. Beletöltjük a zsebekbe, hústűvel összetűzzük.

Tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk, és fóliával lefedve 25 percig pároljuk.

Közben elkészítjük a mártást, amelyhez a bort egy edénykében felére beforraljuk, belekeverjük a tejszínt, majd krémmé főzzük. A tűzről levéve kevergetve felolvasztjuk benne az
apró kockákra vágott sajtot.

A spagettit kifőzzük, vajon átforgatjuk. A
húsról leveszük a fóliát, aranyabarnára pirítjuk.

Tálaláskor a tészta mellé tesszük a töltött csirkemellet, és mindkettőt meglocsoljuk a mártással.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss