Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Camembert-krémmel töltött rétes áfonyás salátával

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg camembert sajt
  • 10 dkg dió
  • 4 réteslap
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • bors
  • A salátához:
  • 15 dkg vegyes zöldsaláta keverék
  • 1 zöldalma
  • 5 + 5 dkg friss kékáfonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • kevés cukor

Elkészítés

Elkészítés: A camembert sajtot kockára vágva tegyük konyhai aprítógépbe, majd szórjuk hozzá a diót, valamint fél csokor metélőhagymát, és reszeljük bele a citrom héját. Aprítsuk jól össze, krémes állagúra.

Tisztított konyhai felületen terítsük ki a réteslapokat, és egyenként vágjuk őket 4 egyenlő részre. A tésztalapok széleit 1 ujjnyi vastagon hajtsuk vissza, ahogyan a tavaszi tekercsnél is. A réteslapocskák alsó részére kanalazzuk a sajtos tölteléket, majd az ujjunkat a közepébe téve tekerjük fel, így adjunk neki formát, valamint alakítsunk ki helyet a sülés közben megolvadó sajtnak. Szivar formájú rudacskákat kapjunk. A feltekert rudakat kenjük meg olívaolajjal, majd forró serpenyőben, folyamatosan forgatva süssük őket ropogósra, aranybarnára.

A salátához a salátakeveréket tegyük tálba, adjuk hozzá a felkockázott zöldalmát és az áfonya felét. Az öntethez az olívaolaj, balzsamecet, őrölt gyömbér és szegfűszeg, valamint a maradék áfonya keverékét turmixoljuk selymesre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha szükséges, kevés cukorral egyenlíthetjük ki az ízeket. A saláta fűszeres önteteként tálaljuk, opcionálisan mártogatósként is kínálhatjuk a sajtos rétesrudakhoz.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss