Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Camembert-es retekleves borhabos ropogóssal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 csomag hónapos retek
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 2 kávéskanál kakukkfű
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg camembert
  • bors
  • A levesbetéthez:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A retket meghámozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon. Rátesszük az apróra vágott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a retekkockákat is. Ráöntjük a forró levest, mikor újra felforrt, belekockázzuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a retek megpuhul, összeturmixoljuk, jéghidegre hűtjük.

A tejszínt felverjük a borral. Nem kell keménynek lenni, csak sűrűsödjön be.

A leveles tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 6 cm-es köröket szaggatunk belőle. A körök szélét megkenjük a felvert tojással, közepükre kiskanálnyi habot teszünk. Félbehajtjuk, összenyomkodjuk, tetejüket a maradék tojással megkenjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a hideg levesre 1-2 tésztafélholdat ültetünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss