A tojásokat ízesítsük a sóval, szerecsendióval, az őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.
A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel. (késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk)
Ezután keverjük össze a liszttel.
A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-lisztbe, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.
Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra.(átfordítás közben vigyázzunk nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor kifog folyni a panírból)
Ezután óvatosan vegyük ki az olajból, majd helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.
Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal, és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.