Elkészítés: A csirkét mossuk meg, helyezzük sütőtálba, majd tegyünk a belsejébe 1 megpucolt almát és 1 csokor tárkonyt. Metsszük be a csirke bőrét egy ponton, ezután masszírozzuk el a kis kockákra vágott vaj felét a bőr és a hús között, sózzuk és borsozzuk. A maradék vajat dobjuk a csirke mellé a felcikkezett alma és lilahagyma társaságában, továbbá öntsük hozzá a calvadost.
Toljuk lefedve 220 °C-ra előmelegített sütőbe 35 percre, majd vegyük le róla a fóliát, és süssük további 35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben locsolgassuk a saját levével.
A burgonyapüréhez sós vízben főzzük meg a burgonyát, majd törjük át, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a durvára vágott diót, és alaposan keverjük ki.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre