Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Calvados-szal sült csirke diós burgonyapürével

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,2 kg egész csirke
  • 1 dl calvados (francia almapálinka vagy almapárlat)
  • 3-4 db alma
  • 1-2 db lilahagyma
  • 1 csokor friss tárkony
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • A püréhez:
  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg dió

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét mossuk meg, helyezzük sütőtálba, majd tegyünk a belsejébe 1 megpucolt almát és 1 csokor tárkonyt. Metsszük be a csirke bőrét egy ponton, ezután masszírozzuk el a kis kockákra vágott vaj felét a bőr és a hús között, sózzuk és borsozzuk. A maradék vajat dobjuk a csirke mellé a felcikkezett alma és lilahagyma társaságában, továbbá öntsük hozzá a calvadost.

Toljuk lefedve 220 °C-ra előmelegített sütőbe 35 percre, majd vegyük le róla a fóliát, és süssük további 35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben locsolgassuk a saját levével.

A burgonyapüréhez sós vízben főzzük meg a burgonyát, majd törjük át, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a durvára vágott diót, és alaposan keverjük ki.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek