Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Calisson naranccsal és sárgabarackkal (provence-i csemege)

MME MME
90 perc
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg cukrozott sárgabarack
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál Grand Marnier
  • 30 dkg őrölt mandula
  • A mázhoz:
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál narancsvirágvíz
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítést: A gyümölcsöket a cukorral ledaráljuk, hozzáadjuk a mandulát, a likőrt és a félig felvert tojásfehérjét, jól összedolgozzuk. A masszát sütőpapíron kinyújtjuk, majd 90 fokos sütőben 1 órát szárítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A máz hozzávalóit selymesre keverjük, bevonjuk vele az édességet, és 30 fokos sütőben 1 órát szárítjuk. Végül rombuszalakú, falatnyi darabokra vágjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss