Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cajun Gumbo - egy igazán tartalmas egytálétel

MME MME
60 perc
bonyolult
költséges
6 adag

Elkészítés

  1. A sertészsírból és a lisztből folyós rántást készítünk. Folyamatosan kevergetve, legalább 20-30 percig főzzük.
  2. Hozzáaadjuk az apróra vágott paprikákat, a felkockázott zellerszárat, hagymát és fokhagymát. Ilyenkor érdemesebb kisebbre venni a lángot,  nehogy megégjen a mártásban lévő liszt.
  3. 15 perccel később beletesszük a gumbóba a felvágott szalonnát és kolbászt. Megvárjuk, amíg kicsit pirulni kezdenek és kb. 10 perccel később az edénybe rakjuk a felkockázott csirkemellett és a fűszereket (paprika, chili, szárított koriander). Alaposan elkeverjük és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. 
  4. Ha a csirke megpuhult és az ételünk besűrösödött akkor adjuk hozzá a kagylót (annyiszor 10 dkg, ahány főnek készül gumbo). Innentől számítva további 2-4 percig főzzük. 
  5. Friss korianderrel megszórva, rizzsel tálaljuk.

 SÜLT BACONÖS SZENDVICS ROPOGÓS KENYÉRREL >>>

BAKONYI SERTÉSRAGU >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss