A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
A húst megmossuk, szárazra töröljük és feldaraboljuk. A pritaminpaprikákat, a lilahagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a lime levét kifacsarjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a cajun fűszerkeveréket az olívaolaj felével. Beletesszük a csirkecsíkokat és jól átforgatjuk, majd sütésig félretesszük.
Olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a tejet, majd a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve, kis lángon kb. 2-3 percig főzzük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, és addig főzzük tovább, amíg az teljesen el nem olvad a szószban.
Serpenyőbe tesszük a cajun fűszerkeverékkel bepácolt csirkét, és ráöntjük a keverőtálban maradt páclevet is. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Megsózzuk és megborsozzuk. Amikor a hagyma is megpirult, hozzáadjuk a pritaminpaprikákat és a limelét.
Amikor a csirke átsült, hozzáöntjük a paradicsomos Alfredo-szószt, és összeforraljuk. Végül hozzáforgatjuk a tésztát, és megszórjuk parmezánnal.
A tésztát tányérba halmozzuk, és friss petrezselymmel díszítjük.
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! - ChefbagMME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!