Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás császármorzsa almabefőttel

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A mandulát szárazon felhevített serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tejet felforraljuk. A búzadarát elvegyítjük a cukorral és egy csipet sóval, kevergetve a forró tejhez adjuk, és a kikapcsolt tűzhelyen duzzadni hagyjuk kb. 5 percig.
  2. Óvatosan egymás után a tejbegrízbe keverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a mandulát, a mazsolát és a citromhéjat.
  3. Palacsintasütőben vagy tapadásmentes bevonatú nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Ráöntjük a kissé lehűlt grízes masszát, közepes tűzön sütjük 8-10 percig, és közben lapáttal feldaraboljuk. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral, és az almabefőttel kínáljuk.

MÉG TÖBB CSÁSZÁRMORZSA >>> 

BEFŐTT ÉS KOMPÓT: CSERESZNYE, MEGGY, BARACK, ALMA ÉS TÁRSAIK >>> 

ALMÉS RECEPTEKÉRT KATTINT IDE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss