hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Búvár túrós II.

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg liszt
  • 2-3 dl tej vagy kefir
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaó
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg félszíros tehéntúró
  • 12 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • ízlés szerint mazsola
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához egy tálban összevegyítjük a lisztet a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával és a kakaóval. Egy másik tálban habosra
keverjük a cukrot a tojással, hozzáadjuk az olajat és a tej felét. A száraz hozzávalókat kissebb adagokkal vegyitjük a nedves hozzávalókhoz, és apránként adagoljuk hozzá a tejet.

A töltelék hozzávalóiból sima krémet keverünk.

A tésztamasszát 20x30 cm-es kikent sütőformába öntjük, megszórjuk mazsolával, majd a túrókrémet rákanalazzuk, de nem összefüggően.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, majd amikor szilárdulni kezd a tészta, a hőt csökkentjük. A formában hagyjuk kihűlni, hidegen szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss