Elkészítés: A lisztet mélytálba szitálom, hozzáadom a keményítőt és a cukrot, belereszelem az alaposan megmosott citrom héját, jól összekeverem a száraz anyagokat. A tojást egy kis tálban enyhén felverem, hozzáadom a 1/2 citrom levét, valamint a narancslikőrt. A vajat apró forgácsokban hozzáreszelem a lisztes keverékhez. Gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon fel, zsemlemorzsa állagúra dolgozom a tésztát, majd hozzáadagolom a tojásos keveréket. A tésztát kb. 6 cm átmérőjű hengerré formálom, fóliába csomagolom, és 1 órára beteszem a hűtőszekrénybe.
A pihentetési idő leteltével a tésztát 3 részre vágom, és lisztezett felületen minden tésztadarabot kb. 1/2 cm vastag és 6-7 cm széles téglalappá sodrok szépen egymás után. A téglalapokat kb. 1 cm széles csíkokra szeletelem. A csíkokat kicsit megsodrom, hogy henger alakúak legyenek, és egyenként körré vagy S-alakúvá formálom.
Sütőpapírral borított tepsire helyezem, 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép világosra sütöm, rácson hagyom kihűlni. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral.