Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgundi marharagu II.

MME MME
4.8/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók (6-8 személyre):
  • 2 kg marhalábszár vagy lapocka,
  • 5 hagyma,
  • 5 sárgarépa,
  • 5 póréhagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 kávéskanál kakukkfű,
  • 2 babérlevél,
  • egy csokor petrezselyem,
  • 2 dl száraz vörösbor,
  • 30 dkg húsos szalonna,
  • 1 dl borpárlat,
  • 2 dl vörös csemegebor,
  • 25 dkg gomba,
  • 6 újhagyma,
  • só,
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A falatnyi kockákra vágott húst, a megtisztított, nagyobb kockákra vágott hagymát, sárgarépát, póréhagymát, a szétnyomott fokhagymát és a fűszernövényeket egy éjszakán át a száraz vörösborban pácoljuk. Főzés előtt lapátkanállal kivesszük a húst, félretesszük a páclét. Nagy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott húsos szalonnát. Ráöntjük, és meggyújtjuk a borpárlatot. Hozzáadjuk a csemegebort, a megszűrt páclével elborítjuk, s lefödve, lassú tűzön körülbelül két órán át pároljuk. Amikor megpárolódott, felöntjük a megmaradt páclével. A kevés vajban megpárolt, megtisztított gombát a szeletekre vágott újhagymával együtt hozzáadjuk a húshoz. Amikor ez a hagyma is megpuhult, sóval, borssal ízesítjük.
Az ételt forrón tálaljuk. Köretnek sós burgonyát, párolt rizst vagy vajas spagettit kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek