Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgundi marharagu - eredeti recept!

Elkészítés

  1. A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, a pörcöt félretesszük, majd a zsíron, 2-3 részletben körbepirítjuk a felkockázott marhahúst. Fontos, hogy a hús piruljon és ne főjjön.
  2. A húst egy tűzálló tálba tesszük, a szalonnával együtt, megszórjuk liszttel és jól elkeverjük,  majd kb. 8 percig, 220 fokos sütőben pirítjuk tovább, közben egyszer átkeverjük.
  3. Serpenyőben, egy kis olívaolajon megpirítjuk a fölkockázott sárgarépát, a szárzellert és a fokhagymát, majd a sütőben is átpirított húshoz adjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel, friss rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a vörösbort és az alaplevet is. Lefedjük, és 160 fokos sütőben 2,5 órán át sütjük. 
  4. Az egész gombákat forró serpenyőben olvasztott vajon addig pirítjuk, míg szépen megbarnulnak, közben sózzuk, borsozzuk.
  5. A salotta hagymákat olaj és vaj keverékén megpirítjuk, és közben egy kis sóval, egy csipet cukorral és balzsamecettel ízesítjük. Sűrűre forraljuk, félretesszük.
  6. A burgonyát  héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és összetörjük úgy, hogy darabos maradjon. Kevés vajjal, süóval, borssal és frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  7. Amint a marha elkészült, a köreteket megmelegítjük, és tálalunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss