A burgundi marharagu elkészítéséhez először kockára vágjuk a vöröshagymát, majd egy kevés olajon elkezdjük lassan pirítani, folyamatos keverés mellett, míg meg nem barnul.
Egy külön serpenyőben a kockára vágott felsálat alaposan körbepirítjuk és hozzáadjuk a hagymához, és hozzákeverjük az Update Norbi lisztet.
Finoman megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük a borral és a vízzel. Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Néha megkeverve, fedő alatt, kis lángon 3-3,5 órát főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha kell, pótoljuk a vizet.
A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a korábban használt serpenyőben alaposan körbepirítjuk és a raguhoz adjuk. Kis lángon további 20 percig főzzük.