Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyatekercs rántott cukkinivel

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A burgonyatekercshez:
  • 2 db burgonya (nagy)
  • olaj
  • 3 ek reszelt parmezán
  • 15 dkg durvára reszelt sajt
  • 2 db cukkini (kicsi)
  • A rántott cukkinihez:
  • 4 db cukkini (kicsi)
  • 10 dkg durvára darált dió
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és szeletelővel kb. 1 mm-es karikákra vágjuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és meglocsoljuk olajjal. A parmezán felét vékonyan rászórjuk, hogy mindenhová kerüljön egy kevés. A burgonyaszeleteket a tepsibe sorakoztatjuk, és rászórjuk a durvára reszelt sajtot. A cukkinit is vékonyra szeleteljük, és hosszában a sajt tetejére sorakoztatjuk. Végül a tetejére szórjuk a maradék parmezánt. Ezután néhány perc alatt magas hőfokon pirosra sütjük.
  2. Amikor kész, kicsit hűtjük, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Ha kihűlt, tetszőleges szeletekre vágjuk.
  3. A cukkiniket hosszában felvágjuk. A darált diót hozzákeverjük a zsemlemorzsához, majd a szokásos módon bepanírozzuk a cukkinit: előbb lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és közepes hőmérsékletre hevített olajban kisütjük. Tartármártással és a burgonyatekerccsel tálaljuk.

Cukkinis finomságok >>> 

Krumplis receptek >>> 

Még több rántott étel >>> 

Megjegyzés

Remek étel, vegetáriánusoknak, illetve húsmentes böjt idején is. - Hanzlzita

Ezek is érdekelhetnek